Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Απόλυση δύο δικαστικών λειτουργών από τον Άρειο Πάγο


Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επέβαλε σήμερα την ποινή της οριστικής παύσης σε δύο δικαστικούς λειτουργούς: τον εφέτη Νικόλαο Τσαμούρη, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα και την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνά Κωτσοβόλου για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.
Ο πρώτος (που δεν δικαιούται να υπηρετήσει στο Δημόσιο, ενώ η Κωτσοβόλου μπορεί να υπηρετήσει) έχει εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα και η υπόθεσή του εκκρεμεί.
Ο εφέτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε εξαπατήσει ασφαλιστική εταιρεία, εμφανίζοντας ψευδώς ότι δύο πολυτελή αυτοκίνητά του καταστράφηκαν ολοσχερώς, προκειμένου να εισπράξει χρηματική αποζημίωση.
Αντίθετα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέβαλε την υπόθεση του εφέτη και τέως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Νεκτ. Βαζαίου, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανεπάρκειας λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. Η Ολομέλεια ανέβαλε για να εξεταστεί μαζί και το θέμα της ηθικής ανεπάρκειας του κ. Βαζαίου, ο οποίος με βούλευμα έχει απαλλαγεί για τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου