Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Στα ύψη οι μετοχές της Barclays


Ανοδικά κινείται σήμερα η μετοχή της Barclays στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στον απόηχο δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο η ρυθμιστική χρηματοοικονομική αρχή της Βρετανίας (FSA) θεωρεί ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται νέα κεφάλαια.

Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας ενισχυόταν νωρίτερα κατά 7% στις 148,5 πένες, περιορίζοντας τις απώλειές της από την αρχή της χρονιάς στο 2,5%. Χθες, εκτινάχθηκε κατά 14%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η FSA βρίσκεται στα τελευταία στάδια του ελέγχου του δανεικού χαρτοφυλακίου της Barclays και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται νέα κεφάλαια.

Η FSA και η βρετανική κυβέρνηση επιθυμούν να λάβουν διαβεβαιώσεις ότι, αν η Barclays αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει το κρατικό πρόγραμμα εγγυήσεων, δεν θα χρειαστεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους επόμενους μήνες, αναφέρει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι οι ανταγωνίστριές της, Royal Bank of Scotland και Lloyds Banking Group, έχουν δηλώσει προς ασφάλιση στο κρατικό πρόγραμμα ενεργητικό, ύψους 585 δισ. στερλινών. Η κυβέρνηση έχει ορίσει ως προθεσμία κατάθεσης αιτήματος για συμμετοχή στο πρόγραμμα την 31η Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου